Ugrás a tartalomra

Magyarország Hivatalos DJI Drón Forgalmazója

Kosár
0 elem

Nyelv

EcoFlow | hordozható áramforrások

06 July 2022 Adrienn Kerekes 0 hozzászólás

Az elmúlt években a hordozható áramfejlesztők meteorikus felemelkedése számos új vállalatot helyezett reflektorfénybe.

Az egyik ilyen cég, az EcoFlow, amely az elmúlt öt évben a média figyelmének középpontjába került, és nem véletlenül.



Az EcoFlow egy San Francisco-i székhelyű akkumulátorgyártó. Gyáruk a kínai Shenzenben található, ahol a világ akkumulátorainak és számítógépes chipjeinek több mint 80%-a készül. Az EcoFlow célja, hogy iparági vezető szerepet töltsön be a hordozható generátorok ágazatában. Küldetésük, hogy "újra feltalálják azt, ahogyan az emberek mindenhol hozzáférnek az energiához", a piacon kapható leginnovatívabb készülékek előállításához vezetett.



Ebben a cikkben áttekintjük a vállalat rövid, de lenyűgöző történetét. Kitérünk az általuk gyártott termékekre is, amelyeknek köszönhetően a tiszta energia élvonalába kerültek. Akár egy hordozható erőművet keresel kempingezéseihez, akár egy megbízható tartalék generátort szeretnél találni arra az esetre, ha a városi áramellátás nem megbízható, a megfelelő helyen jársz.

EcoFlow története
Az EcoFlow 2016 decemberében jött létre. Első terméküket, az EcoFlow River hordozható erőművet 2017 júniusában dobták piacra, miután egy sikeres Indiegogo kampány keretében több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek össze.

A vállalatot a DJI dróngyártó cég mérnökei alapították. A mérnökök drónok számára fejlesztett könnyű, megbízható és nagy teljesítményű akkumulátor tökéletesítésén dolgoztak.



2017 novemberében az EcoFlow felkerült a Forbes illusztris "30 Under 30 Listájára" az energia- és technológiai szektorban. Ez az elismerés a hordozható, zöld generátorok élvonalába emelte őket, és azóta csak egyre erősebbek lettek.

2019-ben újabb crowdsourcing-kampányt indítottak, ezúttal a Kickstarteren. A kampány sikeresen összegyűjtött több mint 5 millió dollárt új termékükre, az EcoFlow Delta 1300-ra. A Delta azóta gyártásba került, és mára a kempingezés és a generátorok szerelmesei lelkes beszámolóival van tele az internet.  

X-STREAM technológia
Minden EcoFlow készülék a szabadalmaztatott X-STREAM technológiára épül. Az X-STREAM újratöltési technológia lehetővé teszi, hogy az EcoFlow készülékek 10-szer gyorsabban töltődjenek, mint bármelyik versenytársuk.



A vállalat nem árulja el, hogy pontosan hogyan működik a technológia. Sajtóközleményük szerint az EcoFlow akkumulátorok egy kifinomult, mesterséges intelligenciával működő akkumulátor-kezelő rendszert használnak az akkumulátor egyes lítium-ion celláinak felügyeletére és vezérlésére.

Az X-STREAM technológiának köszönhetően az EcoFlow Delta 1300 teljes töltési ideje még 0%-os töltöttségtől is 2 óra alatt marad.



EcoFlow termékek
Az EcoFlow két hordozható erőműcsaláddal rendelkezik: River és Delta. Mindegyik erőmű a maga nemében lenyűgöző, igyekszünk röviden bemutatni a készülékeket.

EcoFlow River
Az EcoFlow River volt a vállalat első próbálkozása a hordozható erőművek területén. A River-t a kempingezők és kalandorok számára tervezték. Ideális termék a hétvégi kirándulásokra, hogy a telefonokat és laptopokat újra tudd tölteni. 

A River kapacitása 288Wh, ami egy mini hűtőszekrényt körülbelül 4 órán keresztül képes működésben tartani. 

A River erőteljes X-Boost technológiával is rendelkezik, így a nagy áramfelvételű eszközök kezdeti kiugró energiaigényét is képes kiszolgálni. Könnyű és kompakt, így egy pillanat alatt felkaphatod és magaddal viheted a következő nagy kalandra. A River újabb modelljei - a River Max és a River Pro - leginkább a nagyobb kapacitást és moduláris felépítést kereső felhasználók igényeit szolgálják ki.



EcoFlow Delta
Az EcoFlow Delta a vállalat nagykapacitású hordozható erőműve. A Riverhez hasonlóan a Delta is szabadalmaztatott X-STREAM technológiával rendelkezik, amely szupergyors töltési időt tesz lehetővé.

Az EcoFlow Delta teljesítménye 1800W, 1260Wh kapacitással. A készülék beépített MPPT töltővel rendelkezik, így az EcoFlow Delta 1300 már a dobozból kivéve kompatibilis a napelemekkel.

A generátor nagyobb és nehezebb, mint a River, de több mint négyszer nagyobb kapacitással és kétszer annyi 220V-os aljzattal rendelkezik.

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

    Köszönjük a feliratkozást!

    Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

    Shop the look

    Válassz a lehetőségek közül!

    DJIARS
    Nehogy lemaradj a legújabb akciónkról.
    Változat szerkesztése
    Sikeres beküldés
    Összehasonlítás:
    Termék SKULeírás Kollekció Elérhetőség Termék típus Egyéb részletek
    Általános Szerződési Feltételek
    What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
    this is just a warning
    Bejelentkezés
    Kosár
    0 elem